ارزیاب تعالی سازمانی شویم ؟

بسیاری از افراد با تجربه در حوزه مدیریتی ، تمایل دارند ارزیاب تعالی سازمانی شوند بدین منظورمی توانند بعنوان ارزیاب تعالی سازمانی با دبیرخانه جوایز تعالی مورد نظر و یا بعنوان ارزیاب تعالی در درون سازمان در فرآیند ارزیابی مشارکت نمایند . برای هر دوحالت بمنظور ارزیاب تعالی شدن ، نیاز به شرایط احراز  تعریف شده ای ، می باشد .
در این مطلب سعی شده است با توجه به تجربه ارزیابی در سازمان های مختلف و همکاری با جوایز تعالی ، روش ارزیاب شدن در تعالی سازمانی را برای ارزیابی داخلی یا ارزیابی خارجی تشریح کنم .

ارزیاب تعالی سازمانی در درون سازمان :

سازمان ها بمنظور تعیین نقاط قوت و فرصت های بهبود خود از روش خودارزیابی بر مبنای الگوی تعالی استفاده می نمایند در این روش افراد آموزش دیده سازمان ، اقدام به جمع آوری اطلاعات سازمان ، تعیین نقاط قوت و فرصت های بهبود و امتیازدهی به سازمان بر مبنای الگوی تعالی سازمانی می نمایند .

ارزیاب تعالی سازمانی در فرآیند خودارزیابی باید حداقل دوره های تعالی سازمانی زیررا طی نموده باشد :

–    دوره آموزش آشنایی با مدل تعالی سازمانی
–    دوره آموزش خودارزیابی تعالی سازمانی
–    دوره آموزش تربیت ارزیاب تعالی سازمانی

همکاری بعنوان ارزیاب تعالی سازمانی با جوایز تعالی سازمانی ( ارزیاب خارجی )

جوایز تعالی سازمانی مختلفی در ایران وجود دارد ، هر یک از جوایز تعالی سازمانی بمنظور اجرای فرآیند ارزیابی در سازمان های متقاضی ، به ارزیاب تعالی سازمانی با دانش و تجربه کافی در مورد مدل‌های تعالی سازمانی دارد بدین منظور سالیانه دبیرخانه های جوایز تعالی سازمانی ، اقدام به فراخوان دعوت به همکاری جهت ارزیابی تعالی سازمانی می نمایند .

مزایای حضور  بعنوان ارزیاب در فرآیند ارزیابی تعالی سازمانی در جوایز تعالی سازمانی

یادگیری ، سازمان بمنظور دریافت بهترین نتیجه ، شما را به چالش کشید ه و در یک زمان کوتاه شما مدیریت سازمانی را یاد می گیرد . همچنین بازدید از تجربه های خوب سازمان ها  در طی فرآیند ارزیابی به یادگیری فردی کمک می نماید .

همه درب ها باز می باشد ، بعنوان ارزیاب ، بازدید از بخش های مختلف سازمان برای شما امکان پذیر می باشد .

کمک به سازمان ها ، بعنوان فرد خارجی که سازمان را ارزیابی می نماید شما می توانید نقاط مبهم سازمان را با توجه به مدل تعالی سازمانی شناسایی نمایید شما سهم قابل توجهی در ایجاد ارزش افزوده برای سازمان داشته و بسیار رضایت بخش برای شما می باشد.

فعالیت برجسته شغلی / سازمانی ، ارزیابان تعالی  ، بسیاری از سازمان مدیران خود را بعنوان ارزیاب تعالی سازمانی در دبیرخانه جوایز تعالی مشارکت می دهند و با این روش یادگیری و الگوبرداری تجارب موفق را در سازمان خود افزایش می دهند همچنین از تعداد نفرات ارزیاب تعالی سازمان  بعنوان نقطه قوتی برای سازمان ها خود یاد می کنند .

فرآیند انتخاب ارزیاب تعالی سازمان در جوایز تعالی مختلف مشابه هم می باشند که در فرآیند انتخاب ارزیاب تعالی سازمانی تشریح شده است .

صلاحیت‌ها و مهارت‌های مورد نیاز جهت ارزیاب تعالی سازمانی در جوایز تعالی سازمانی :

1-  تحصیلات دانشگاهی
2-  مهارت‌های ارتباطی و کلامی
3-  دانش و مهارت‌های مدیریتی، تحلیل‌گری و ارزیابی
4-  سابقه شغلی در حوزه‌های مدیریتی
5- سن
6- سوابق ممیزی یا ارزیابی
6- توانایی انجام مسوولیت‌ها در مهلت‌های زمانی بسیار جدی در فرایند جایزه
7-  اختصاص زمان کافی در فرآیند ارزیابی سالیانه جوایز تعالی
8-  طی نمودن دوره‌های آموزش تربیت ارزیاب تعالی سازمانی یا دوره های مشخص شده توسط دبیرخانه جوایز تعالی سازمانی

دوره‌های تعالی سازمانی مورد نیاز جهت ارزیاب تعالی سازمانی :

متقاضیان ارزیاب تعالی سازمانی باید ، دوره های آموزش مدل تعالی سازمانی را متناسب با مدل تعالی مشخص شده توسط دبیرخانه جوایز تعالی طی نموده باشند دوره های آموزشی زیر حداقل باید طی شده باشد :

–    دوره آموزش آشنایی با مدل تعالی سازمانی
–    دوره آموزش خودارزیابی تعالی سازمانی
–    دوره آموزش تربیت ارزیاب تعالی سازمانی

–    دوره آموزش ویژه ارزیابان تعالی سازمانی ، عموما دبیرخانه جوایز تعالی سازمانی بمنظور انتخاب ارزیاب از بین متقاضیان همکاری ، دوره ” تربیت ارزیاب ویژه ” را سالیانه برگزار می نماید
كارگاه آموزش وِیژه ارزیابان ، جهت بالا بردن توانمندی ارزیابان جایزه تعالی سازمانی توسط دبیرخانه جوایز تعالی سازمانی طراحی و تدوین می گردد . شرکت کنندگان در دوره ،  ارزیابی‌های انفرادی اظهارنامه تعالی را بصورت انفرادی انجام داده و در صورت موفقیت در آزمون و مصاحبه  به عنوان ارزیاب با دبیرخانه جایزه  تعالی همکاری داشته باشند.

توجه : با توجه به اکثر مدل های تعالی سازمانی مورد استفاده در ایران بر مبنای مدل تعالی EFQM می باشد دوره های فوق عموما دوره مرتبط با مدل تعالی سازمانی EFQM می باشد .

دبیرخانه جوایز تعالی سازمانی ، سالانه با توجه تعداد سازمان های متقاضی جهت فرآیند ارزیابی  و ارزیابان تعالی ، برنامه ریزی لازم جهت تعیین تیم های ارزیابی را انجام می دهد .
ارزیاب تعالی سازمانی با توجه به دعوت انجام شده از دبیرخانه جایزه تعالی سازمانی ، می توانند سالانه در یک یا دو ارزیابی حضور داشته باشند .

این مطلب توسط مهندس پیام خرازیان تهیه شده است .
انتشار این مطلب با ذکر نام نویسنده  و آدرس سایت www.kharazian.ir ، بلامانع می باشد .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.