ایزو 22000

ایزو 22000

استاندارد ایزو 22000 ، سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی در سال 2018 توسط سازمان ایزو منتشر شده و با استقرار این استاندارد در زنجیره تأمین مواد غذایی، توانایی کنترل خطرات ایمنی غذا جهت اطمینان از غذای سالم افزایش می‌یابد.

استاندارد ایزو 22000 توسط کمیتهٔ فنی ایزو TC3 ، فرآوری‌های غذایی SC 17 تدوین شده و آخرین ویرایش استاندارد ایزو 22000 در سال 2018 منتشرشده است .

این استاندارد تغییرات اساسی نسبت به ویرایش قبلی ISO 22000:2005 داشته است ازجمله تغییر ساختار استاندارد از 8 بخش به 10 بخش و ایجاد رویکرد تفکر مبتنی بر ریسک در سرتاسر الزامات را می‌توان نام برد.

درگذشته تمرکز استاندارد ایزو 22000 بر نحوهٔ پیشگیری، کاهش و حذف مخاطرات ایمنی غذایی/تغذیه بوده است تا بدین طریق هرگونه ریسک سلامتی که می‌توانند به هر نوع مشتری (انسانی یا حیوانی) آسیب برسانند را کنترل نماید اما اکنون علاوه بر ریسک‌های زنجیرهٔ غذایی بر ریسک کسب‌وکار که می‌تواند از طریق ایمنی غذایی ایجاد شود نیز تمرکز نموده است

با توجه به اینکه این استاندارد از ساختار جدید استانداردهای مدیریتی مطابق پیوست SL پیروی می‌نماید انعطاف بالایی در یکپارچه‌سازی با سایر استانداردهای مدیریتی نظیر ISO 9001:2015 ، ISO 14001:2015 و… دارد.

استاندارد ایزو 22000 در کجا کاربرد دارد؟

تمام الزامات این استاندارد بین المللی عمومی بوده و درتمام سازمان‌های داخل زنجیره غذایی و صرفنظر از اندازه و پیچیدگی آنها به کار گرفته می‌شود.سازمان‌های مستقیماً یا غیرمستقیم درگیر در زنجیره غذایی عبارتند از تولیدکنندگان غذای حیوانات، برداشتکنندگان از گیاهان و، تولیدکنندگان غذای دام حیوانات وحشی، کشاورزان، تولیدکنندگان مواد تشکیل‌دهنده مواد غذایی، تولیدکنندگان مواد غذایی، فروشندگان و سازمانهای ارائه‌دهندگان خدمات غذایی، خدمات کیترینگ، خدمات نظافت و بهداشتی، خدمات حملونقل، انبارداری و توزیع، تأمین‌کنندگان تجهیزات، مواد نظافت و ضدعفونی‌کننده، مواد بسته‌بندی و مواد دیگری که با غذا در تماس هستند، ولی به این موارد محدود نیستند.

این استاندارد بین المللی به هر سازمانی ازجمله سازمانهای کوچک و کمتر توسعه‌یافته (مانند مزارع کوچک، شرکت‌های بسته‌بندی و توزیع کوچک، فروشگاه‌های کوچک مواد و خدمات غذایی)اجازه می‌دهد تا اجزایی که در خارج از سازمان توسعه داده‌شده‌اند را در سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی خود قرار دهند.

مزایای بالقوهای که پیاده‌سازی سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی:

  • قابلیت ارائه مستمر غذای سالم، محصولات و خدمات غذایی که الزامات قانونی مرتبط و نیازهای مشتری را برآورده می‌کنند.
  • رسیدگی به مخاطرات مربوط به اهداف سازمان.
  • قابلیت نشان دادن آنکه الزامات مختص به سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی

اصول سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی

ایمنی مواد غذایی به وجود موارد ریسک آمیز برای ایمنی مواد غذایی در زمان مصرف آنها (توسط مشتری)مربوط است. موارد ریسک آمیز برای ایمنی مواد غذایی ممکن است در هر مرحلهای از زنجیرهی غذایی رخ دهند؛ بنابراین کنترل مناسب در طول کل زنجیره غذایی ضروری است.

اصول سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی

این مطلب توسط مهندس پیام خرازیان تهیه‌شده است
انتشار مطلب با ذکر نام پیام خرازیان و آدرس سایت www.kharazian.ir بلامانع است.
منابع :

ISO

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.