اهمیت اظهارنامه تعالی

تمامی سازمان‌های متقاضی برای حضور در فرآیند ارزیابی تعالی سازمانی بر اساس الگوهای تعالی مختلف باید تمامی فعالیت‌های انجام شده در سازمان خود را بر اساس مدل تعالی سازمانی به بهترین شکل ممکن در قالب کتابچه اظهارنامه تعالی نمایش دهند .

امروزه شرکت‌های هولدینگ یا شرکت‌های مادر و سازمان‌های قانون گذاران بمنظور ارزیابی سازمان های همکار خود مدل های تعالی سازمانی را مبنای ارزیابی قرار داده و بر مبنای مدل تعالی انتخاب شده شرکتهای همکار خود را رتبه بندی و ارزیابی می‌نمایند در اکثر این مدل های تعالی از مدل تعالی EFQM استفاده شده است .مثلا شرکت توانیر شرکت‌های توزیع برق را بر اساس مدل تعالی سازمانی مشخص شده ارزیابی نموده، یا سازمان تنظیم مقررات رادیویی اپراتورهای مخابراتی را سالانه ارزیابی می‌نماید .

کتابچه اظهارنامه تعالی تصویری از عملکرد تعالی سازمان است تدوین و نگارش اظهارنامه نقش مهمی را در فرآیند ارزیابی سازمان دارد .
در این مطلب سعی شده است تا اهمیت اظهارنامه تعالی سازمانی تشریح گردد.

اهمیت تدوین اظهارنامه تعالی سازمانی

ایجاد تصویر اولیه مناسب در ارزیابان قبل از حضور در سازمان شما

جهت حضور در فرآیند جوایز تعالی و رتبه بندی سازمان‌ها یا ارزیابی مستقل عملکرد تعالی سازمانی، اظهارنامه تعالی قبل از حضور ارزیابان در محل سازمان شما،  برای ارزیابان از طریق دبیرخانه جوایز تعالی ارسال می‌گردد و ارزیابان اظهارنامه تعالی را قبل از حضور مطالع می‌نمایند.

تیم ارزیابی توسط دبیرخانه ارزیابی مشخص شده و اظهارنامه سازمان شما توسط دبیرخانه ارزیابی، در اختیار هریک از اعضای تیم ارزیابی قرار می‌گیرد هر یک از اعضای تیم ارزیابی تعالی، بصورت انفرادی اظهارنامه شما را بررسی نموده و موضوعات مورد نیاز جهت بازدید از محل، مشخص می‌گردد.

ارزیابان قبل از بازدید از محل شما، ارزیابی اولیه اظهارنامه تعالی شما را انجام داده و برداشت‌های آنها از سازمان شما شکل می‌گیرد.

سپس نکات قابل بررسی بازدید در زمینه موضوعاتی که کاملا واضح نیست یا مواردی که نتایج آن در اظهارنامه اعلام نشده را مشخص نموده و در بازدید از محل از صحت اطلاعات اظهارنامه تعالی اطمینان حاصل می‌نمایند.

سپس جلسه اجماع ارزیابان قبل از حضور در سازمان شما برگزار شده و موراد قابل بررسی و نیاز به بازدید از محل توسط ارزیابان مشخص می‌گردد .

اظهارنامه تعالی به ارزیابان در درک موضوعات کلیدی و ایجاد تصویری روشن و جامع از سازمان شما کمک می‌نماید.

مناسب بودن و دقت در تنظیم اظهارنامه بی تردید بر احساس ارزیابان نسبت به کل سازمان شما تاثیر بسزایی می‌گذارد . ارزیابان از از همان ابتدای مطالعه اظهارنامه سازمان شما تلاش می‌کنند تا بینش خاصی را نسبت به سازمان شما ایجاد نمایند .

هر سازمانی تنها یکبار این شانس را دارد که نخستین تاثیر مناسب را در ارزیابان ایجاد نماید .لذا اظهارنامه باید کاملا واقعی با عملکرد شما ، شفاف، روشن و جامع باشد.

انجام فرآیند خود ارزیابی

یکی از روش های خودارزیابی سازمان خودارزیابی به روش شبیه سازی جایزه است در این روش ارزیابان آموزش دیده داخل سازمان بر اساس منطق رادار اظهارنامه تعالی سازمانی را مورد ارزیابی قرار می‌دهند و نقاط قوت و فرصت‌های بهبود را مشخص نموده و امتیاز سازمان را مشخص می‌نمایند .

امتیازدهی خودارزیابی به روش شبیه‌سازی جایزه ، نسبت به سایر روش های خود ارزیابی دقیقتر است ، این روش خودارزیابی برای سازمان‌هایی که تازه می‌خواهند فرآیند خودارزیابی را انجام دهند پیشنهاد نمی‌گردد . ( این روش خودارزیابی با توجه به سطح بلوغ سازمانی برای سازمان‌ها‌یی که چندین سال حرکت در مسیر تعالی را شروع نمودند بکار می‌رود )

بانک اطلاعاتی از تجارب خوب سازمان شما

از آنجا که اظهارنامه تعالی سازمانی ، مبتنی بر مدل تعالی سازمانی می باشد ، شما می توانید بانکی از رویکردها و نیز نتایج که در چارچوب مدل تعالی سازمانی مشخص شده را مستند و نگهداری نمایید .

با نگهداری بانک اطلاعاتی در آینده می توانید با الگوبرداری از سازمان‌های برتر صنعت خود در ایران یا کلاس جهانی، نتایج خود را با آن ها مقایسه نمایید و اقدامات لازم جهت بهبود و نوآوری در رویکردها را داشته باشید .

این مطلب با توجه به تجارب تیم مهندس پیام خرازیان تهیه شده است .

جهت دریافت راهنمایی در خصوص تدوین اظهارنامه تعالی سازمانی ، با شماره تلفن زیر تماس بگیرید یا درخواست خود را ایمیل نمایید .
09123386349

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.