ارزیابی عملکرد سازمان

مدل تجویزی ارزیابی عملکرد سازمان

مدل ارزیابی عملکرد تعالی سازمان یک مدل غیر تجویزی بوده و به سازمان کمک می‌نماید تا در مسیر تعالی گام بردارند. متأسفانه به دلیل اجبار و الزام برخی از شرکت‌های مادر یا گروه‌های هلدینگ این مدل تبدیل به یک چک لیستی از اقدامات موردنیاز جهت کسب امتیاز بین سازمان‌های هم‌گروه شده است.

مدل تجویزی ارزیابی عملکرد سازمانی با الزام از طریق شرکت‌های هلدینگ و شرکت‌های مادر در شرکت‌های زیرمجموعه هولدینگ جاری‌سازی می‌شود

سازمان‌های گروه شرکت هولدینگ با تولید مستنداتی جهت نمایش رویکردهای سیستماتیک در سازمان خود (گاها با کپی‌برداری ) سعی در افزایش امتیاز خود و اخذ امتیازات لازم در ارزیابی عملکرد را دارند.

در این مطلب تنها به برخی از نمونه‌های از الگوهای تجویزی ارزیابی عملکرد سازمان که برای سازمان‌های هم‌گروه یا زیرمجموعه به نظر تیم پیام خرازیان ناموفق بوده اشاره می‌شود. قطعاً نمونه‌های از استقرار الگوهای ارزیابی عملکرد سازمان در هولدینگ ها یا شرکت‌های مادر موفق در کشور وجود دارد.اکثرشرکت‌های مادر یا سازمان‌های هلدینگ که مدل تعالی سازمانی طراحی‌شده خود را مبنای ارزیابی سازمان‌های زیرمجموعه قرار داده با تغییر مدل‌های تعالی سازمانی معروف جهانی ، یک مدل به‌اصطلاح بومی تولید می‌کنند مبنای مدل ارزیابی عملکرد طراحی‌شده در اکثر این هولدینگ ها،سلیقه چند نفر افراد متخصص نما است.

اکثر این شرکت‌های هلدینگ یا شرکت‌های مادر به دلیل عدم شناخت فرآیند تعالی سازمانی در سازمان‌های گروه خود ، موضوع طراحی مدل ارزیابی عملکرد سازمان‌های زیرگروه خود را به گروهی واگذار می‌نمایند.

مدل تعالی سازمانی EFQM محبوب‌ترین مدل تعالی است که در اکثر مدل‌های ارزیابی در ایران از این مدل سرآمدی استفاده شده است.

الگو تعالی سازمان تنظیم مقررات رادیویی

این مدل جهت ارزیابی اپراتورهای مخابراتی ، ارائه‌دهنده خدمات پهنای باند اینترنتی ، شرکت‌های PAP ،شرکت‌های SAP ، ISP و ISDP توسط سازمان تنظیم مقررات رادیویی استفاده می‌شود. ، این مدل با تغییرات اساسی در مدل تعالی سازمانی EFQM و اشاره به مدل‌های مخابراتی یک مدل ارزیابی عملکرد تدوین‌شده است.

اکثر این سازمان علاوه بر حوزه تخصصی فوق درزمینهٔ های ICT نیز فعالیت می‌نمایند یعنی ممکن است یک شرکت خدمات پهنای باند اینترنتی درزمینهٔ فروش تجهیزات سخت‌افزاری یا شبکه نیز فعالیت نماید که این الگوی ارزیابی فقط به موضوعات پهنای باند اینترنتی توجه می‌نماید.

مدل ارزیابی عملکرد فناوری اطلاعات

مدل ارزیابی عملکرد فناوری اطلاعات و ارتباطات ، به‌منظور ارزیابی عملکرد ” ادارات فناوری اطلاعات و ارزیابی عملکرد مناطق شهرداری تهران ” طراحی‌شده و از سال 1394 مورداستفاده قرار می‌گیرد.
این مدل توسط افراد متخصص نما با تغییرات در مدل تعالی سازمانی EFQM تدوین‌شده و ادارات فناوری اطلاعات و ارزیابی عملکرد مناطق شهرداری تهران مجبور به انجام اقداماتی مشخص‌شده جهت کسب امتیاز در فرآیند ارزیابی عملکرد دورهای می‌باشند.

متأسفانه این مدل ارزیابی عملکرد فناوری اطلاعات شهرداری تهران نیز برای ادارات فناوری اطلاعات و ارتباطات بروکراسی و کاغذبازی را در پی داشته و در زمان‌های ارزیابی، ارزیابان فقط مستندات تولیدشده را در دفتر ادارات موردبررسی قرار می‌دهند.

ارزیابی سازمان‌های مشخص در الگوهای تعالی فوق معمولا توسط ارزیابی تعالی سازمانی با ارزیابان غیرحرفه‌ای صورت می‌گیرد.

این مطلب توسط پیام خرازیان تهیه‌شده است.
انتشار مطلب با ذکر نام پیام خرازیان آدرس سایت www.kharazian.ir بلامانع می‌باشد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.