مدیریت کیفیت نرم افزار

مدیریت کیفیت نرم افزار

بمنظور پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت در نرم افزار ، راهنمای ISO/IEC 90003 توسط جامعه کامپیوتر IEEE تدوین شده است  این راهنما به نحوه پیاده سازی ایزو 9001  سیستم مدیریت کیفیت نرم افزار کمک می نماید .
با توجه به تجارب پیاده سازی ایزو 9001 مهندس پیام خرازیان در شرکت های نرم افزاری ، بند طراحی و توسعه  استاندارد ایزو 9001 ( بند 7-3 استاندارد ISO 9001:2008 )  در تولید و توسعه نرم افزار موضوعیت دارد و این راهنما در پیاده سازی بند طراحی و توسعه استاندارد ایزو 9001 بسیار کمک می نماید .
سازمان ISO و IEC بهمراه مراکز ملی کشور ها که عضو سازمان ایزو و IEC می باشند با توجه به نظرات شرکت های نرم افزار و تجارب عملی از طریق کمیته فناوری اطلاعات  مشترک ISO , IEC اقدام به تهیه استاندارد راهنمای ISO/IEC 90003 نمودند.
استاندارد ISO/IEC 90003 در تطابق با الزامات ISO 9001:2000 تدوین شده است ولی با توجه به تغییرات جزیی در ویرایش  استاندارد ایزو 9001 در سال 2008 ، این راهنما در پیاده سازی ISO 9001:2008 سیستم مدیریت کیفیت نرم افزار نیز قابل استفاده می باشد .
در این راهنما ، الزامات استاندارد ISO 9001:2000 در داخل کادر نوشته شده و راهنمایی هر یک از بند ها بیرون کادر می باشد.

مهمترین موضوعاتی که ISO/IEC 90003 برای پیاده سازی سیستم مدیریت کیفیت  نرم افزار  شامل :

–    Life Cycle Model : چارچوب شامل فرآیند ها ، فعالیت ها و وظایف درگیر در چرخه توسعه ، اجراء و نگهداری ، تولید یک نرم افزار از شناسایی الزامات تا بکارگیری آنها .
جهت تولید و توسعه نرم افزار از یک مدل Life Cycle استفاده می گردد قدم های تولید و توسعه نرم افزار با توجه به تجارب تولید و توسعه نرم افزار در شرکت های بزرگ بصورت مدل ارائه شده است و سایر شرکت های نرم افزاری از این مدل ها برای تولید و توسعه محصولات خود استفاده می نمایند .
–    تشریح قدم های طراحی و توسعه نرم افزار شامل : برنامه ریزی ، تعیین ورودی های طراحی ، تعیین خروجی ها ، بازنگری ها ، تصدیق نرم افزار ، صحه گذاری نرم افزار  و کنترل تغییرات طراحی .
–    شناسایی ریسک های مرتبط با الزامات تولید نرم افزار شامل : ریسک های امنیتی ، ریسک  ایمنی و …
–    نحوه ارتباط با مشتری در طی توسعه  ، اجرء و نگهداری نرم افزار .
–    آزمون نرم افزار شامل : Unit Test  ، آزمون سیستم و یکپارچگی  نرم افزار ، آزمون احراز صلاحیت نرم افزار ، آزمون پذیرش نرم افزار

مزایای استفاده از راهنمای ISO/IEC 90003 در پیاده سازی مدیریت کیفیت نرم افزار ( ISO 9001  در نرم افزار )  :

–    طراحی سیستم مدیریت کیفیت متناسب با شرکت های نرم افزاری .
–    استفاده از تجارب شرکت های موفق نرم افزاری با توجه به راهنمایی اعلام شده .
–    کاهش دو باره کاری های در طراحی سیستم مدیریت کیفیت نرم افزار .
–    شفاف سازی ورودی های و خروجی های طراحی و توسعه نرم افزار .
–    توجه ویژه به کنترل کیفیت نرم افزار و روش های آزمون  .

این مطلب با توجه به تجارب مهندس پیام خرازیان در پیاده سازی مدیریت کیفیت نرم افزار ( استقرار ISO 9001 در نرم افزار ) تهیه شده است.

جهت درخواست مشاوره در خصوص پیاده سازی ایزو 9001 در نرم افزار با تلفن های زیر تماس بگیرید یا درخواست خود را ایمیل نمایید :
09123386349 – info@kharazian.ir

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.