پیاده سازی EFQM

پیاده سازی EFQM از طریق استقرار نظام خودارزیابی EFQM به سازمان‌ها در تعیین نقاط قوت و فرصت‌های بهبود و تعیین مسیر تعالی کمک می‌نماید سازمان‌ها با به‌کارگیری یکی از روش‌های خودارزیابی EFQM ، اقدام به پیاده سازی EFQM می‌نمایند.

اصطلاح پیاده سازی تعالی سازمانی ، یک اصطلاح اشتباه است مدل تعالی EFQM یک مدل غیر تجویزی بوده و سازمان‌ها از این الگو جهت فرآیند خودارزیابی تعالی استفاده می‌نمایند.

معمولاً کسانی می‌خواهند در مسیر تعالی حرکت نمایند ابتدا از اصطلاح پیاده سازی تعالی EFQM استفاده می‌نمایند و سپس در آغاز مسیر متوجه می‌شوند که این پیاده سازی از طریق استقرار نظام خودارزیابی تعالی امکان‌پذیر می‌باشد. و اجرای هر یک از نکات راهنمای مدل تعالی سازمانی نیاز به تعریف پروژه بهبودی مجزاء می‌باشد.

متاسفانه بسیاری از کسانی که در ابتدا با مدل تعالی EFQM آشنا می‌شوند تصور می‌نمایند مدل تعالی سازمانی همانند استانداردهای مدیریتی ایزو، نظیر ایزو 9001 می‌باشد و سازمان باید یک سری مدارک را برای  EFQM مستندسازی و سپس پیاده‌سازی نمایند. این تصور کاملاً اشتباه می‌باشد.

مدل تعالی سازمانی EFQM یک مدل جامع می باشدکه تمامی زوایای سازمان را بررسی می‌نماید این مدل با توجه به تجارب موفق سازمان‌های اروپایی تهیه‌شده و جهت خودارزیابی سازمان‌های مورداستفاده قرار می‌گیرد. در ایران نیز از مدل تعالی EFQM، جهت فرآیند خودارزیابی استفاده می‌شود و جوایز تعالی سازمانی مختلفی در ایران راه‌اندازی شده که چارچوب آنها مدل تعالی EFQM می‌باشد.

پیاده سازی EFQM (استقرار نظام خودارزیابی) به‌صورت تیمی توسط مدیران ارشد سازمان با توجه عملکرد سازمان در چارچوب مدل تعالی سازمانی امکان‌پذیر می‌باشد.

خروجی پیاده سازی تعالی سازمانی

گزارش خودارزیابی تعالی سازمانی ، شامل نقاط قوت، فرصت‌های بهبود و امتیاز سازمان در خصوص هر یک از زیر معیارهای مدل تعالی EFQM و..می‌باشد.
اظهارنامه تعالی ، به‌صورت مستندی که نشان‌دهنده تصویری از عملکرد سازمان در سال‌های گذشته تاکنون در حوزه توانمندساز و نتایج بر اساس منطق رادار می‌باشد
نقشه مسیر تعالی سازمانی

 مراحل پیاده سازی EFQM

  • سازماندهی تیم تعالی سازمانی و تعیین مدیر تعالی سازمانی
  • آموزش اعضاء تیم تعالی
  • انتخاب روش خودارزیابی تعالی
  • جمع‌آوری اطلاعات خودارزیابی
  • فرآیند خودارزیابی تعالی
  • تعیین پروزه های بهبود
  • الویت بندی پروژه‌های بهبود
  • برنامه‌ریزی پروژه‌های بهبود

دوره‌های آموزشی موردنیاز جهت استقرار

آموزش نحوه پیاده‌سازی EFQM با توجه به تجارب تسهیلگری خودارزیابی در سازمان‌های مختلف توسط مهندس پیام خرازیان در دوره ای مجزاء طراحی‌شده و کسانی که می‌خواهند به‌صورت عملی با مراحل پیاده‌سازی تعالی سازمانی بر اساس مدل EFQM در سازمان‌ها آشنا شوند می‌توانند در این دوره شرکت نمایند. این دوره به صورت اختصاصی برای شما برگزار می شود.

این مطلب توسط مهندس پیام خرازیان تهیه‌شده است.
انتشار مطلب با ذکر نام نویسنده پیام خرازیان و آدرس سایت www.kharazian.ir بلامانع می‌باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.